top of page
INTERVIEW
Natasja Kalmeijer

Sinds 18 april ben ik enthousiast aan de slag met het nieuwe aanstormende talent van muziekvereniging Crescendo! Vanuit de verenging kreeg ik de vraag of ik mij even wilde voorstellen en te vertellen waar mijn enthousiasme hiervoor vandaan komt. Komt ie!

Mijn naam is Natasja de Roo-Kalmeijer en ik ben 37 jaar. Muziek is altijd de rode draad door mijn leven geweest. Van jongs af aan zing ik al veel, en ben ik achter de piano van mijn ouders gekropen om te leren piano spelen. Hierna volgde de gitaar en toen ik oud genoeg was om geld te verdienen, kon ik op het instrument leren spelen die mij diep geraakt had: de trombone!
Al snel was ik zover om met de muziekvereniging mee te spelen. Wat was ik hier trots op! Door de straten lopen met de echte fanfare, fantastisch! Sinterklaas binnenhalen, concerten geven en in optochten muziek maken. Wat een tijden…!
Toen ik mijn man Siemen leerde kennen speelde hij bugel bij “Crescendo”! Ik ging ook meespelen, maar omdat de trombone sectie volledig was ging ik over op althoorn. Na een aantal weken had ik deze zover onder de knie dat ik mee kon spelen. Ja ik ben autodidact en wanneer het om muziek gaat ook zeer snel…! Maar je raad het misschien al, ik miste mijn trombone. Reden om een andere vereniging te zoeken en deze vond ik: “Excelsior Ouwsterhaule”. Door meerdere verhuizingen die volgden ben ik in verschillende korpsen gaan spelen, ook op invalbasis. In de jaren die volgden ben ik in verschillende korpsen en orkesten gaan spelen. Ook ben ik o.a. drum, trompet en altsaxofoon gaan spelen en heb ik lessen gehad voor directie. Toen we uiteindelijk in Oranjewoud kwamen wonen kon ik spelen in het Fries Fanfare Orkest. Wat vond ik dat een belevenis! Toch was het niet het juiste plekje voor mij bleek later. Ik besloot een andere richting op de gaan en ging spelen in een bigband. Een nieuwe ervaring en daarom een uitdaging.
Momenteel speel ik trombone in bigband: “Gruppo di Brasso” in Akkrum en in het “Friese Symfonie Orkest” met heel veel plezier. Ook speel ik cornet bij “Advendo Oudeschoot”. Inmiddels heeft deze laatste plaats gemaakt voor de leerlingen van Crescendo. Dit is namelijk precies wat ik wilde gaan doen: muzikanten samen muziek laten maken, muziek daarvoor schrijven en op mijn eigen manier enthousiasme hiervoor overbrengen en ze te leren over muziek, de verschillende instrumenten (ik speel inmiddels heel veel instrumenten 😉) en daarmee muzikaal leider te zijn! Een fantastische kans voor mij die ik met beide handen heb gepakt!

Mijn kracht ligt in het overbrengen van enthousiasme voor muziek, het leren bespelen van een muziekinstrument en een ontspannen, maar enthousiaste sfeer creëren waardoor een ieder ruimte krijgt om zijn of haar favoriete instrument te leren bespelen en elkaars rol in het samenspel leert zien, kennen en waarderen.

Mocht u willen weten wat ik te bieden heb, neem dan vooral eens een kijkje op: www.miamusica.nl

Wie weet tot ziens!

Vriendelijke muzikale groeten,

Natasja de Roo.  

bottom of page