Interview

Wie ben je:  Jantina Uijterlinde

Welk instrument bespeel je: Bariton

Hoe lang ben je al lid: ongeveer 15 jaar. Mijn man en zoon speelden al veel langer, en na een paar jaar lessen ben ik ook bij het korps gekomen.

Wat vind je leuk aan samen  muziek maken: dat je begint met een nieuw stuk en eerst denkt “gaat dit ons lukken?” en dat het na een aantal weken oefenen (ook thuis) heel mooi klinkt! Dan denk je Yes het is weer gelukt! Ook dankzij onze fijne dirigent Rinze natuurlijk. Hij is altijd positief en hij is fanatiek!

Welke muziek heeft je voorkeur: vlotte muziek die goed in het gehoor ligt en niet te moeilijk is. Ook is het leuk om muziek te spelen die op dit moment populair is en bij iedereen bekend is. Zo nu en dan een serieus stuk of een koraal vind ik ook mooi.

Wat is je mooiste optreden: Ons laatste concert in De Rinkelbom met alle korpsen uit de gemeente Heerenveen. We hebben toen met alle korpsen samen een stuk gespeeld in het kader van Culturele Hoofdstad Leeuwarden. Ook ons optreden bij Talant in Beetsterzwaag vond ik erg leuk om te doen. De mensen waren erg enthousiast en deden zelf ook fanatiek mee met instrumenten!

Heb je nog tips of ideeën voor Crescendo:  Misschien kunnen we in De Knipe een keer een grootschalig evenement organiseren met alle verenigingen  zoals een openluchtspel!! Crescendo zal daar dan graag haar medewerking aan verlenen. Dus als er mensen zijn die dit, mede, willen organiseren? meld het bij Crescendo. Dan kunnen we een keer brainstormen.

En wie mogen we de volgende keer interviewen?: één van onze nieuwe leden, Annerieke Steenwijk. Ik ben benieuwd hoe zij het nu vindt om bij het korps te spelen. Misschien kan ze ook anderen inspireren om bij het korps te komen?!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.